2009. június 16., kedd

Loliták és az Anime

Nem, ebben a cikkben nem a stílusirányzat követőinek rajongásáról lesz szó és arról, hogy mennyire tűrik el eme műfajt, hanem hogy mely animekben fedezhetjük fel a stílus irányzat követőit, legalábbis ruháikat biztosan.




Fodros-bodros varázsbabák
[Rozen Maiden]


Először is kezdeném az egyik legismertebb és legkedveltebb anime-vel, ami nem más mint a Rozen Maiden. Az animeben mágikus erővel megáldott babák a főszereplők, ki az aki ne adna rájuk lolita ruhát? Az erő nélküli, valóságban létező társaik körében is egyre nagyobb divat, hogy készítői lolita vagy visual, illetve punk ruhát adnak remekműveikre. Mivel nem igazán találtam még meg magyarul az eredeti „Lolita etikett leckék” című irományt, úgy gondolom nem kell vitázni a babák viselkedésén, hogy az vajon lolitás e vagy sem. De a ruhájuk egyértelmű. Suigintou a goth, szerény véleményem szerint, Souseiseki a boystyle, Hinaichigo a sweet loli, Kirakishou öltözékét pedig az ero kategóriába sorolnám, és így tovább. Ezt az animet mellesleg minden lolitának ajánlom, hsizen a remek ruhák remek mintát adnak. Itt minden megvan, a csipke, a fodor, az az ősrégi bugyiszerűség (>.<”), magastalpú cipő. Bár nem tudom a valódi lolitáknál hogy van, ők a tökéletesség felé törekednek.




Goth Goth Loli Loli
[Perfect Girl Evolution]


A Perfect Girl Evolution négy bishi-ének sem könnyű az élet. Az iskolában az összes lány rájuk akar mászni, de rajongóik közül a négy legkitartóbb mind gothic lolita. Most felcsillanhatna az olvasó loli szeme, hogy „Jajj nézzük meg az anime-t, mert vannak benne loliták!” . Rossz elképzelés. Vannak benne loliták, de nem ajánlott megnézni annak aki szereti őket, ugyanis kegyetlenül ki vannak gúnyolva (ne aggódjatok, a gangurokkal ugyanez a helyzet). A négy loli nem kecses, fodros ruhába járó hölgyek, hanem pár elrontott ronda próbababa, amire 6 kg vakolatot festettek, fejükbe nyomtak egy rossz parókát, felöltöztették őket, majd robotosították. Ezzel valószínűleg az oly sok képen megjelenő kifejezéstelen, erősen sminkelt arcot akarták kiparodizálni. Mindenesetre borzalmas látvány. És ezt a fiúk is így gondolják, tehát aki lolita annak ez az anime cseppet sem önbizalom növelő.


Szenvedés vagy ajándék?
[Puripuri]

Vajon miről álmdounk mi, egyszerű lányok akiknek nem futja rendes lolita ruhára? Természetesen olcsó ingyen lolita ruháról. És ez az amire egy fiú iskolában tanuló férfi trió cseppet sem vágyik. Ők mégis megkapják. A Puripuri fiú iskolájának van egy rossz hagyománya, a három legszebb ifjút kiválasztják, az aktuális „varrónő” (?) kedvenc női ruháját ráaggatják és szurkolnia kell a srácoknak, sok szerencsét kívánnia és egyebek. Ezt persze be is vállalják plusz pontok, pénz és az ingyen ebéd , és a diáktanács elnök (aki exHercegnő) meggyözése miatt, bár néha eléggé megalázó tud lenni. Az előző ruhatervező a kimonokat imádta a mostani azonban az összeset a lolita stílusban készíti el, de még a nővérke ruhát is. Shounen ai kedvelőknek ajánlatos!



Véreskezű, mégsem gurololi
[DeathNote]

Igen, pontosan, itt a Death Note egyik Kirájáról van szó. Véreskezűnek mondtam, a gyilkolás miatt. Misamisa egy vérbeli gothloli vagy punkloli vagy amit akartok, az emberek tanulhatnának tőle. Bár sajnos a filmben nincsenek annyira überjó cuccai…helyesbítés…ruhái. A második részben tökéletesen megfigyelhető a nyolcvanezer hANGRY and ANGRY plüss valamint a Death Note- ba egy ANGRY-s tollal ír a mi drága Misamisa-nk, és laptopján hasonló matrica díszeleg. Van stílusa a csajnak. Véleményem szerint a legélethűbb lolita ruhája akkor van mikor sétál az utcán és énekel. Vagy valami ilyesmi…


Lolita + Vámpírhúgocska
[Rosario + Vampre]

Kokoa Shuzen, Moka kishúga a Rosario + Vampire anime openingjében van lolita ruhában. Talán az ember első ránézésre nem hívná annak, de véleményem szerint sokkal lolitásabb az a nagy fodros szoknya az egyberuhán, mintha egy-két otaku felvesz egy rakott szoknyát valami csipkés fölsővel. =^.^=


Szexi Ouji Bábu
[Kuroshitsuji]

Ez ismételten saját feltételezés. A Kuroshitsujiban megjelenő egyik kedvenc szereplőm, Drozell Keinz bábkészítő [később báb ]. Kalap, fodros ing , miegyebek. Vérbeli boystyle, elvégre ezt a stílust eredetileg férfiaknak találták ki. A Kuroshitsjuiban rengetegszer megfigyelhető, például a főhős Ciel Phantomhive-on, illetve a később megjelenő Joker-en az ouji lolita ruha, ez talán bizonyítja, hogy a lolita ruhák alapját a 19.századi divat adta.
(Köszönet Laffy-channak , ezen remek cikk írójának ..arigatou )

3 megjegyzés: